Wat is Chiro?

De Chiro is de grootste jeugdbeweging van Vlaanderen en België.
Ze bestaat uit een kleine duizend groepen en een regionale en Vlaamse structuur die die groepen ondersteunt.
De Chirogroepen brengen kinderen en jongeren in hun vrije tijd samen, zonder onderscheid. Via spel laten we hen ervaringen opdoen, leren we hen samenleven en bieden we hen een kijk op zichzelf en op de wereld.

Waar is de Chiro?

Anker 29a, 9260 Serskamp
Ons terrein ligt naast het cultureel centrum ’t Ankerpunt.

Wanneer is het Chiro?

Elke zaterdag van 14u – 17u tijdens het schooljaar. Het terrein zal maar toegankelijk zijn voor de kinderen vanaf 13u45 zodat de leiding de tijd heeft om de activiteit voor die namiddag voor te bereiden.
Wij vragen jullie om jullie kinderen op tijd (voor 14u) af te zetten, zodat wij op tijd kunnen beginnen! De afsluiting van de dag (met vlagaflating) gebeurt steeds om 16u55 zodat we normaal om 17u volledig klaar zijn.
Bij de oudere groepen kan het al eens voorvallen dat het vrijdag- of zaterdagavond chiro is bij speciale activiteiten. Dit wordt meegedeeld op de maandprogramma’s die jouw kind krijgt.

Hoe kom ik naar de Chiro?

Zowel aan de kant van ‘Den Anker’ als aan de wijk ‘Het Pruytenshof’ zijn er parkeerplaatsen en fietsenrekken voorzien. Er komen ook veel kinderen te voet of met de fiets, dus extra aandacht als bestuurder is zeker nodig om het veilig te houden.

Hoeveel kost de Chiro?

Inschrijven voor een jaar kost 25 euro per kind. Deze prijs omvat vooral de verzekering voor uw kind. Bepaalde ziekenfondsen of diensten voorzien een (gedeeltelijke) terugbetaling van het inschrijvingsgeld. Je kan deze formulieren altijd laten invullen door iemand van de groepsleiding.

Waar, wanneer en bij wie kunnen we inschrijven?

Ouders kunnen hun kind elke zaterdagnamiddag van 13u45 - 14u en van 17u - 17u30 inschrijving bij iemand van de groepsleiding. Wie twijfelt, kan 3 zaterdagen ‘proberen’ alvorens in te schrijven. Vroeger kwamen wij ook langs huis om in te schrijven, dit doen wij niet meer wegens het steeds stijgende aantal leden.

Een hongerke, dorstje?

Rond 16u voorzien wij steeds een pauze in de activiteiten. Wie bij ons een koek en/of een drankje wil kopen kan dat doen voor € 0,50 elk. Je kan ook zelf een koekje en/of drankje meebrengen. We vragen om geen snoepen mee te brengen, tenzij voor een speciale gelegenheid. Meld dit wel eerst even aan de leiding van uw kind.

Wat moet mijn kind aandoen?

Het chiro-uniform! Een rode T-shirt, blauwe trui of hemd, beige broek of rok. De officiële chiro-kledij kan aangekocht worden in ‘De Banier’ te Aalst (Molenstraat 65, naast De Werf) of te Gent (Huis aan de waterkant, Hoefslagstraatje 1 (zijstraat Langemunt), 9000 Gent) Wij hebben ook onze eigen chirotrui en t-shirts in diverse maten voor 25 en 15 euro. Je kan steeds iemand van de leiding aanspreken voor meer informatie! Een uniform geeft een groter gevoel van eenheid en fierheid. Het bevordert tevens het groepsgevoel tussen onze leden. Wij zouden het dan ook tof vinden als elk kindje, groot of klein, onze eigen chirotrui op zaterdagmiddag aantrekt! Verder willen wij vermelden dat de kinderen kledij moeten aandoen die vuil mogen worden: geen zondagse kledij dus!

Wij hebben ook onze eigen chirotrui en t-shirts in diverse maten voor 20 en 10 euro. Je kan steeds iemand van de leiding aanspreken voor meer informatie!
Een uniform geeft een groter gevoel van eenheid en fierheid. Het bevordert tevens het groepsgevoel tussen onze leden. Wij zouden het dan ook tof vinden als elk kindje, groot of klein, onze eigen chirotrui op zaterdagmiddag aantrekt!

Verder willen wij vermelden dat de kinderen kledij moeten aandoen die vuil mogen worden: geen zondagse kledij dus!

Wat is het Bouwfonds?

Sinds een aantal jaren hebben wij ook een bouwfonds. Het heeft ons de nodige middelen verschaft om onze nieuwe lokalen (naast het Ankerpunt) te kunnen bouwen/verbouwen en deze veilig in te richten en proper te onderhouden.
Het bestaat vooral uit ouders van onze leden en oud-gedienden die zich belangeloos willen inzetten voor dit doel.
Wie geïnteresseerd is om mee te helpen of een goed idee heeft voor ons kan altijd contact opnemen met Roosje Clinckspoor (0495/76.80.13)

Gaan jullie op zomerkamp?

Ons bivak valt elk jaar begin augustus en duurt 10 nachten.
Leden uit de jongere groepen krijgen de kans om een kort kamp mee te maken. Dit duurt 6 nachten.
Meer informatie over ons kamp krijgt u elk jaar aan het eind via ons ‘kampboekje’.

Hoe kan ik jullie bereiken ?

Je kunt ons telkens bereiken via chiro.serskamp@gmail.com
Als je ons liever persoonlijk komt spreken zijn we zaterdag om 17u altijd aanwezig aan onze lokalen !